Waar moet ik op letten bij takeaway verpakkingen?

Geschreven door Joep de Laat

Wanneer er een bestellingen wordt gedaan bij een van de thuisbezorgdiensten is het eerste wat de klanten zien de verpakking. Het is de eerste indruk en daarom zo super belangrijk! 
Met de juiste gekozen verpakking wordt er meteen een goede indruk gemaakt op de klant en zet je de toon voor de bestelde gerechten. Verdere lees je in deze blog waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste verpakking. 

Vraag advies

Welke takeaway verpakkingen zijn er nodig?

Wanneer je begint met het rondbrengen van bestellingen is het verstandig om te beginnen met een inventarisatie van wat je allemaal nodig hebt. Het is belangrijk om eerst te kijken wat je op het menu hebt staan en vervolgens te kijken welke verpakkingen en disposables je nodigt hebt. Houd hierbij in het achterhoofd of je je gerechten koud of warm bezorgt. Denk eventueel ook na of er nog andere disposables nodig zijn zoals deksels, servetten en rietjes. 

Wat vinden je klanten belangrijk

Probeer ten eerste goed te achterhalen wat jouw klanten interessant vinden. Is dat beleving en sfeer? Is het belangrijk dat je verpakking er trendy uitziet? Of is duurzaamheid erg belangrijk? Het is belangrijk om jezelf in jouw doelgroep en klant te verplaatsen en ga na wat zij van jouw bedrijf verwachten. In ons brede assortiment vind je super veel producten om aan deze wensen te voldoen. Takeaway verpakkingen van kraft karton met een trendy en natuurlijke uitstraling of volledig biologisch afbreekbare verpakkingen van suikerriet. Noteer alles en maak een lijst met daarop wat jij en jouw klanten belangrijk vinden.

Bezuinig nooit op de kwaliteit van je takeaway verpakkingen

Bij het hebben van een horecazaak komen er veel dingen kijken en soms is het belangrijk om goed op de kleintjes te letten, maar denk hierbij wel na: verpakkingen zijn het uithangbord van je product. Alhoewel het verleidelijk kan zijn om voor een goedkope (en vaak minder duurzaam) verpakking te gaan, is dat misschien wel het minst verstandig om te doen. Veel klanten zullen je dit niet in dank afnemen. Klanten hechten deze tijd namelijk meer waarde aan duurzaamheid ook voor thuisbezorging en takeaways. 

Het is niet alleen voor de klanten belangrijk om hoogwaardige verpakkingen te gebruiken, maar voor jouw producten ook. Een pasta wil je namelijk graag warm afleveren bij de klant en koude dessert wil je niet laten smelten. 
Verder is het heel belangrijk om na te gaan wat verschillende verpakkingen met de gerechten doet. Bij het gebruik van een plastic verpakking bij een warm gerecht ontstaan er druppels en condens aan de binnenkant van je disposable, met als gevolg dat krokante gerechten niet knapperig blijven. Wil je er alles aan doen om de kwaliteit van je gerecht zo hoog mogelijk te houden? Gebruik dan verschillende verpakkingen voor een gerecht! De hamburger in een hamburgerbakje, de friet in een zak en de saus in een sausbakje. Zo garandeer jij een gerecht met hoge kwaliteit!

Kies voor duurzaam

Duurzaamheid wordt steeds belangrijk in de samenleving. Zo belangrijk dat er in Juli 2022 een nieuwe wet wordt aangesteld. Er komt een verbod op plastic wegwerpartikelen, ook wel de SUP-wetgeving. Het is daarom slim om hier als bedrijf alvast rekening mee te houden. Een tip van ons! Kies meteen voor een duurzame disposables, dit is namelijk niet alleen duurzamer, maar ook beter voor je imago!

Meer lezen over bedrukte verpakkingen?

Bekijk dan onze andere blog over bedrukte disposables: https://www.horecasourcing.nl/disposables/bedrukte-disposables/

Artikel delen:

Samen sparren?

Vul het formulier in op de contactpagina en we nemen telefonisch contact met u op om uw wensen te bespreken.